Президентът Румен Радев заяви, че институциите на Република Северна Македония (РСМ) не само

...
Президентът Румен Радев заяви, че институциите на Република Северна Македония (РСМ) не само
Коментари Харесай

Радев остро за СМ: Разбрахте ли защо се борих за правата на македонските българи?

Президентът Румен Радев заяви, че институциите на Република Северна Македония (РСМ) не единствено би трябвало да потвърдят, че не са част от антибългарската кампания, само че би трябвало да потвърдят и, че се борят срещу нея.

Той разяснява изявлението на македонския си колега Стево Пендаровски, в което той насочва обвинявания против България и желае налагане на възбрана за влизане на български евродепутат и някои политици.

" Сега разбирате за какво толкоз доста се борих правата на македонските българи да бъдат предпазени в Конституцията на тази страна и това да бъде наложително изискване за започване начало на договарянията. Така че РСМ не е и почнала договарянията, тя още не е отворила вратата за стаята, където се водят тези договаряния ", сподели президентът.

" Очаквам институциите на районен съд Македония да потвърдят освен, че не са част от антибългарската акция - това към този момент не е задоволително, извънредно време е те да потвърдят, че се борят интензивно против тази акция. И в нашия случай - бъдете сигурни, че ще бъдат задействани всички европейски механизми, тъй че на тази антибългарска ненавист и нервност да се постави край ", добави той.

Вчера президентът Стево Пендаровски разгласи след съвещание на Съвета за сигурност, че ще предложи на държавното управление български евродепутат и още няколко души от България да получат възбрана за влизане в районен съд Македония. Той, обаче, не пожела да каже дали става въпрос за съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Междувременно секретарят на организацията „ Цар Борис III “ Християн Пендиков остава за лекуване във ВМА у нас, откакто предходната седмица трима души го нападнаха пред ресторант в Охрид. Заподозреният за нападението македонски жител Илия Спаески е задържан за 30 дни. Все още се водят процесуални дейности за другите двама, участвали на побоя. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР